Zien soms even

Vanavond is de gespreksgroep ‘Zien soms even’ van start gegaan. We spraken over de tekst van psalm 25, ook wel Menno’s psalm genoemd, omdat Menno Simons zich erdoor liet inspireren om uit de katholieke kerk te stappen, in een tijd waarin dat niet bepaald ongevaarlijk was. Hij had het verlangen om niet alleen aan zijn eigen heil te denken, maar ook aan het heil van anderen door hen kennis te laten maken met de verhalen uit de Bijbel, met de levensweg van Jezus. De eenvoud en liefde van Jezus’ weg, spraken hem aan en hij liet zich erdoor leiden.

Ook wij hebben elkaar verteld over onze verlangens, verlangens naar rust en vrede in de wereld en ook in ons eigen leven, het verlangen om tijd nemen voor dingen die we belangrijk vinden, het verlangen naar een stabiele regering en meer aandacht voor duurzaamheid. Allemaal verlangens. Het was goed om die weer eens luidop uit te spreken. Kortom, het was een boeiende avond met mooie gesprekken, over verlangens en over de wegen in ons leven, met bijzondere momenten daarin. Onze doop, daar hebben we het ook over gehad. Hoe oud was jij toen je gedoopt werd? Doopsgezinden laten zich pas op volwassen leeftijd dopen, dus we hadden er allemaal nog een levendige herinnering aan. De een is gedoopt al op zijn (of haar/diens) 18e of 19e, de ander pas toen die 55 was of net 30 jaar.

Wat is voor jou een belangrijk moment in je leven geweest? Andere belangrijke momenten in ons leven, daar kwamen we nog niet eens aan toe, want toen was de avond alweer voorbij. We wisselden namelijk in het begin even wat zomervakantie ervaringen uit, ter kennismaking. Iedere keer nemen we weer een ander thema uit de themamap, dus de avonden zijn los van elkaar te volgen. Voel je welkom om aan te sluiten. De sfeer is ongedwongen en het staat je vrij te delen wat je wilt delen. De volgende bijeenkomst is op maandagavond 28 oktober weer om 19.30 uur, in de kamer aan de achterkant van de doopsgezinde kerk aan de Leeuweriklaan 23. Om daar te komen nemen we de zij-ingang aan de IJsbaanstraat.